İSTANBUL / KARTAL - Cevizli Ortaokulu

Mrt

2024 yılında “Merkezî Sınavla Öğrenci Alacak Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Proje Okulları ile Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinin Anadolu Teknik Programları”na öğrenci seçmek amacıyla yapılacak Merkezî Sınav ile ilgili usul ve esaslar yer almaktadır.

Öğrenciler, Merkezî Sınav Başvuru ve Uygulama Kılavuzu 2024’e https://www.meb.gov.tr internet adresinden ulaşabileceklerdir.

Mrt

Öğrencilerin, tahliyenin 4 kuralını: Konuşma! Koşma! İtme! Geri Dönme! Bu kavramlar öğrencilere anlatıldı.

Okulda Deprem anı uygulaması, ders saati ve kapalı alanda(sınıf, laboratuvar, kütüphane, vb) öğretmenin “DEPREM!”diye veya bir anons ile başlatılmasının sağlandı.

Öğrenciler ve öğretmen sakin kalarak, bulunulan yerde “ÇÖK-KAPAN-TUTUN” hareketinin yaparak

-Pencerelerden, raf, dolap veya benzeri ağır ve sabitlenmemiş eşyalardan uzak, güvenli bir alanda veya sağlam bir  nesnenin yanında (Örn. Sıranın yanında) veya altında “ÇÖK”.

-Özelikle sırt pencerelere dönük bir şekilde “KAPAN”arak bir elle baş ve enseyi düşen nesnelerden koru.

-Tehlike sona erene kadar ( ikinci bir uyarıya kadar) yanındaki büyük ve ağır eşyalara( Örnek sıranın ayaklarına) “TUTUN”arak kendini sabitle (Hiçbir eşyanın olmaması halinde bir el yere konularak destek alınır).Tutunulan kolun üzerine yüz koyularak düşen cisim ve nesnelerden yüz ve gözler korunur. Uygulamaları yapıldı.

Şbt

Okulumuzda "Dilimizin Zengillikleri" projesi kapsamında "Deyim ve Atasözler Resimliyoruz " etkinliği yapıldı. Öğrenciler tarafından yapılan çalışmalar okul panolarında sergilendi.

Şbt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında okul panolarımız düzenlendi.

2mart 2022 Üsküdar Bilim merkezi .Bilim gezisi

Şbt

'Pi'' sayısı, matematiksel hesaplamalarda kullanılan bir sabittir. Genellikle 3,14 ya da 22/7 olarak kısaltılmış hali kullanılan bu sabit, bir çemberin çevresinin çapına oranı olarak bilinmektedir. Bu sayı bazı kaynaklarda Ludolph sayısı veya Arşimet Sabiti olarak da geçmektedir.

Şbt

Okulumuz küçük kız basketbol takımı Kartal ilçe müsabakalarında bütün rakiplerini yenerek namağlup ilçe şampiyon olmuştur

Şbt

2022- 2023 eğitim öğretim yılında İngilizce öğretmenimiz Oya Akdikmen ve 7 E sınıfının katılımı ile çalıştığımız “Sustainable Art Teams “ isimli Etwinning projemiz. Projemizde 5 farklı ülkeden 8 okul ile çalışılmıştır.

May

5.6. Ve 7. Sınıflar Arasında Geleneksel Sene Sonu İngilizce Bilgi Yarışması ( QUIZ  SHOW) Başarıyla Gerçekleştirildi

Katılan Öğrencilerimizi Tebrik  eder, Emeği Geçen Öğretmenlerimize Teşekkür Ederiz.